Tagg: Räven raskar över isen

Härligt smakar Aquaviten, bättrar också på aptiten, värmer opp vår själ och kropp

som i ett hål dynamiten.

Ja, här finns värme och här finns glöd, och bara glädje och ingen nöd. Elda på och låt den gå

om halvan finns så ta hit den!

Första supen heter göken Första supen heter göken Säg får jag lov Säg får jag lov

att byta byxor med fröken?

Andra supen den var värre Andra supen den var värre Säg får jag lov Säg får jag lov

att byta byxor med min herre?

Mina byxor är himmelsblå men med dina är det si och så Får jag lov Får jag lov

att byta byxor med göken?

Snapsvisor

Första snapsen heter göken. Första snapsen heter göken. Får jag lov, ja far jag lov

att byta byxor med fröken?

Andra snapsen den var värre, andra snapsen den var värre. Får jag lov, får jag lov

att byta byxor med min herre

Mina byxor är himmelsblå men med dina är det dock si och så. Får jag lov, far jag lov,

att byta byxor med göken.

Snapsvisor

Kräftor kräver dessa drycker Kräftor kräver dessa drycker En liten snaps till varje klo det är för strupen en lisa Så här gör kräftvännen när det står kräftor på bordet och när han får en liten snaps till varje klo

Nu är det slut på vår visa

Kräftskivavisor

Kräftan lyser i karotten och den största finns i botten dit ska vi ner..tills att vi ser vem som till sist haver fått-en Uti glasen finns det vått än bästa droppen finns i botten När den ska ner,ska botten upp tills det går runt i kalotten Månen speglar sej i krusen ombesörjer gratis ljusen När den går ner, vi stiger opp

och vandrar hem lätt på snusen

Kräftskivavisor